MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2020 12:12:00

Bouřlivé přivítání predsedy českého Senátu na Tchaj-wanu

Bouřlivé přivítání predsedy českého Senátu na Tchaj-wanu

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě Miloše Vystrčila na Tchaj-wanu.

Jsem rád, že se Česká republika přihlásila k podpoře demokracie a lidské důstojnosti, jež tkví ve svobodě člověka. Jsem rád, že dáváme Taiwanu naději, že jsou země, kterým není osud demokracie na Taiwanu lhostejný.

Náš první prezident TGM  viděl smysl našeho národa v kultivaci univerzálního lidství a šíření myšlenek humanity. Tento úkol vkládal do vínku malého národa, ukazovat cestu těm velkým. A i když se může taková myšlenka jevit naivní ve světě pragmatického kalkulu a síly, je světlem a nadějí pro tento svět. 

Český Senát cestou na Taiwan navázal na ideje zakladatele našeho státu a ukázal, že bude stát po boku slabších a spravedlivějších bez ohledu na velikost přesily. Nesmíme vyměnit lidství za prachy, i kdybychom měli být sami. Jedině tak nám bude dobře.
Je skvělé, že stále ještě část našeho národa netancuje, jak pekingští komunisté pískají. Jedině tak si zachováme důstojnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama