Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2020 8:22:46

Komu vyhovuje rozdělovat společnost

Komu vyhovuje rozdělovat společnost

Mezigenerační solidarita je pro řešení současných problémů České republiky velmi důležitá. Proto se divím těm politikům, kteří ji narušují svými výroky.

Česká pravice stále hledá recept na vysoké preference ANO 2011 a nyní zkouší opět rozdělovat naši společnost. Proto ta její dnešní kritika jednorázovému příspěvku seniorům a opětovné strašení zadlužením dalších generací. Mezigenerační problémy jsou staré, jako je staré lidstvo samo. Problém není v tom, že generace 50+ nerozumí mladým a vyčítá ji neúctu k stáří. Problém netkví ani v tom, že generace 20+ považuje starší za generaci neúspěšnou, která nevyřešila problémy, které mladá generace považuje za prioritní.

Problémem je nízká soudržnost dnešní společnosti, ve které mezigenerační solidarita tahá za kratší konec provazu. Protože mladá generace chce mít jistotu zajištění dnešních, staršími generacemi vybudovaných a odpracovaných životních standardů. A vůbec si nepřipouští, že by o ně mohla někdy přijít. Zároveň se ale odmítají poučit u chyb v minulosti učiněných.

To, co schází oběma generacím, je úcta k té druhé, uznání specifické úlohy, kterou ta která generace v naší společnosti hraje.

Takže otázkou je, komu vyhovuje rozdělovat společnost a proč řada politiků přelévá obyčejnou lidskou závist do nenávisti. Osobně si myslím, že je to opět špinavá politická hra o moc u těch politiků, kterým se nedostává dostatek empatie, solidarity a spravedlnosti.

A to je opravdu nehezký pohled na současnou politickou scénu v České republice.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama