ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2020 21:15:00

Není možné zničit živobytí aktivním lidem, kteří jsou pro chod ekonomiky klíčoví

Není možné zničit živobytí aktivním lidem, kteří jsou pro chod ekonomiky klíčoví

Komentář na facebookovém profilu ke konci „covidových prázdnin“, kdy se nemusely platit zálohy na zdravotní a sociální pojištění

Podnikatelé to balí – a kdo se diví? Stát sice drobným živnostníkům poskytl prostor k tomu, aby se po krizi, kterou jim způsobila vládní opatření v důsledku „covidové pandemie“ znovu nadechli, nicméně tento nádech nabyl příliš hluboký.

Podnikatelé již od tohoto měsíce musí znovu platit zálohy na zdravotní a sociální pojištění. Problém však je, že tyto peníze nemají. Jsou ve ztrátách, které jim způsobilo nařízené zastavení provozů. Živnost proto řada z nich plánuje ukončit, nebo alespoň přerušit. Abychom tomu předešli, opakovaně jsem vládě navrhoval, aby daňové prázdniny pro tyto subjekty trvaly po celý rok, a to na veškeré daně.

Od začátku tvrdím, že se ekonomika a podnikatelské subjekty ze způsobeného šoku hned tak nevzpamatují. Důsledky vládních opatření budou dlouhodobé a zásadní. O to více považuji za nezbytné, aby vláda konečně vytvořila jasný a konkrétní plán pro situace, které mohou nastat, a tento plán již měl být podle mne dávno hotov.

Není možné reagovat zbrkle za chodu, není možné experimentovat a není možné zničit živobytí aktivním lidem, kteří jsou pro chod naší ekonomiky klíčoví. Musíme být připraveni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama