JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2020 14:56:00

Jsem přesvědčen, že se zařadíme mezi světové vinařské špičky

Jsem přesvědčen, že se zařadíme mezi světové vinařské špičky

Areál brněnského výstaviště v těchto dnech hostí mezinárodní soutěž vín Concours Mondial de Bruxelles (CMB).

 Slavnostní zahájení jedné z nejprestižnějších a největších mezinárodních akcí ve své kategorii se uskutečnilo za účasti hejtmana Bohumila Šimka ve čtvrtek 3. září 2020, včera dopoledne odstartoval soutěžní část náměstek hejtmana Petr Hýbler.

„Po několikaleté snaze se podařilo, že Jihomoravský kraj může být hostitelem Concours Mondial de Bruxelles. Bohužel, celý proces příprav i samotné konání zkomplikovala pandemie koronaviru. Ale jsem přesvědčen, že i přesto se nám díky této prestižní akci podaří zařadit mezi světové vinařské špičky a jako spoluorganizátoři uděláme maximum pro její hladký průběh a spokojenost všech účastníků,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Concours Mondial de Bruxelles je jednou z nejprestižnějších a největších mezinárodních akcí ve své kategorii. V letošním 27. ročníku degustuje a hodnotí 250 zkušených odborníků ze 46 zemí světa 8 500 přihlášených vín, z toho 370 z České republiky. Kromě Jihomoravského kraje jsou partnery akce například město Brno, Vinařský fond ČR, Svaz vinařů ČR, Národní vinařské centrum ve Valticích, Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava nebo Veletrhy Brno.

Mezinárodní soutěž vín Concours Mondial de Bruxelles se poprvé konala v roce 1994. V prvních letech hodnocení probíhalo v Bruselu, v roce 2006 začalo být místo hodnocení putovní mezi významnými vinařskými regiony Evropy. Uskutečnilo se např. v Plovdivu (Bulharsko), v Jesolu (Itálie), Guimares (Portugalsko), Luxemburku (Lucembursko), Bratislavě (Slovensko), Aiglé (Švýcarsko) a dalších. Česká republika se účastní soutěže od samého počátku v roce 1994.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama