Mgr. Zdeněk Kettner

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2020 14:45:27

Vystoupit či nevystoupit z EU

Vystoupit či nevystoupit z EU

V ekonomické výhodnosti či nevýhodnosti vystoupení z EU se často neshodnou ani odborníci na ekonomii. Musíme se tedy rozhodnout na základě priorit a použít zdravý selský rozum.

   Na Facebooku jsem velice často odpůrci naší strany zasypáván sprškou urážek a nadávek, beze snahy o diskuzi, či argumentaci. Vrcholem "argumentace", při snaze z mé strany se o ní alespoň pokusit, je pak pouze konstatování protistrany, že jsme hlupáci. Tedy i já, i když si nejsem vědom, že by dotyční měli se mnou nějakou osobní zkušenost. Občas se ovšem objeví komentáře, které jsou pro mě balzám na duši. Jde například o pana Zítka z Teplic, který píše věcné a promyšlené komentáře a je důkazem, že ještě existují lidé, schopní normálně a slušně diskutovat na úrovni. Došli jsme shody v otázce migrace, v otázce vystoupení z EU asi ne, což ale vůbec nevadí. Kamenem úrazu je ekonomická výhodnost či nevýhodnost setrvání v EU. Protože podobné téma se na mém profilu často probírá, rozhodl jsem se mou odpověď publikovat i zde.   Na fakultě společenských věd jsme ekonomii mikro a makro měli, přesto se rozhodně nepovažuji v této oblasti za odborníka. Musím proto čerpat z názorů právě odborníků a i od nich slýcháme protichůdné názory. V tu chvíli musím přejít k základní logice. Pokud mají pravdu ti, kteří mluví o nevýhodnosti pro ČR, vystoupení je jasnou volbou. Pokud mají pravdu ti, jež hovoří o výhodnosti a ekonomickém propadu, musím se začít rozhodovat, co je pro mne prioritou. EU už dávno není jen ekonomickým společenstvím, ale pokusem o návrat centrálního plánování ve stylu RVHP a to se jak víme neosvědčilo. Navíc EU začíná mluvit i do oblastí, které už přímo ohrožují naší bezpečnost. V takovém případě se musím rozhodnout mezi právě bezpečností, spojenou s určitou dobu trvajícím ekonomickým propadem, nebo se vzdám bezpečí výměnou za ekonomický profit. Já osobně se přikláním k první variantě.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama