Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • Praha 18
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2020 6:00:00

Vládo zaber! Nechceme dotace, chceme zakázky

Vládo zaber! Nechceme dotace, chceme zakázky

Další a další miliardy odtékají na to, aby stát pomáhal nést náklady firmám a živnostníkům. Toto není správná cesta.

Stát by měl přestat dotovat náklady. Své úsilí by měl zaměřit na posílení zakázkové naplněnosti firem a soustředit se na rozvoj a růst ekonomiky a podnikání. Ne pouze na sanaci škod.

„Záplatování nákladů je pouze přesouvání problémů o několik měsíců dále do budoucna. Firmy potřebuji impuls od státu. Vláda tvrdí, že již začala realizovat plán státních investic, ale realita je přesně opačná. Dříve avizované infrastrukturní stavby a rekonstrukce se posouvají minimálně o rok,“ komentuje situaci na trhu Pavel Sehnal, předseda Občanské demokratické aliance.

 „Vláda by také měla pobízet občany ke zvýšení jejich hospodářské aktivity. Měla by vybídnout občany, aby ani oni neodkládali své investice. Opravy nemovitostí, ale i nákupy zařízení pro domácnost a dopravní techniky. Bez radikálního impulzů státu budeme pořád šlapat vodu s jednou nohou opřenou o dno,“ říká dále Pavel Sehnal. „Vláda by měla pořádně zabrat. Rychle připravit a rozjet krátkodobý, nejlépe dvouletý plán, jak oživit domácí průmysl, domácí firmy a české živnostníky. Prostě potřebujeme akční plán rozvoje!“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama