Mgr. Bc. Jan Kopal

Člen KR Trikolóry v Libereckém kraji,předseda spolku Kokonín
  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2020 9:17:41

Vandalismus útočící na státní pilíře

Vandalismus útočící na státní pilíře

Útoky na prezidenta Edvarda Beneše je nutné odmítnou jako nebezpečný útok směřující na státní integritu a suverenitu České republiky.

 Druhý československý prezident se své dějinné role otloukánka nemůže zbavit ani po smrti. Už v období I. republiky to často schytával za nekritizovatelného prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Benešova socha na pražském Loretánském náměstí byla před pár dny zhanobena neznámými vandaly a popsána slovy RASISTA a MASOVÝ VRAH.
Doktor Edvard Beneš proslul jako významný politik a státník, který byl vším možným, jen ne rasistou a masovým vrahem. Rozhodně nebyl otrokářem, ba ani plantážníkem. S jeho jménem se pojí vznik Republiky československé, obnova Československa v předmnichovských hranicích (vyjma Podkarpatské Rusi), ale též retribuce a spravedlivý odsun sudetských Němců (netýkal se antifašistů a dalších kategorií).
V roce 2004 byl přijat zákon o zásluhách Edvarda Beneše (zákon č. 292/2004 Sb.). Lidově se této právní normě říká Lex Beneš. Dostalo se mu stejných výsad jako předtím TGM. Přesto tím není dotčeno právo historiků na hodnocení role prezidenta Beneše v klíčových letech 1938 a 1948 s případná kritika jeho politických rozhodnutí.
Tendence útoků na prezidenta Beneše se nesou plně v intencích snah o relativizaci a přepisování výsledků II. světové války. Z těchto důvodů musíme jakékoliv útoky na Beneše (i jeho sochy) odmítnout, neboť vedou k podrývání státní svrchovanosti a integrity celé České republiky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama