Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2020 10:45:00

Musíme pomoci podnikatelům, živnostníkům a krajům

Musíme pomoci podnikatelům, živnostníkům a krajům

ODS chce na mimořádné schůzi prosadit prodloužení prominutí sociálních odvodů malým firmám a sociálního pojištění živnostníkům do konce roku. Chce také kompenzovat krajům výpadky příjmů, spojené s koronavirovou krizí.

 „Vláda nezvládá situaci kolem koronaviru jak po zdravotnické stránce, tak po ekonomické. Hrozí ztráta mnoha pracovních míst a tomu musíme zabránit. Proto jsme svolali mimořádnou schůzi Sněmovny, na které navrhneme: odpustit sociální odvody malým firmám a odpustit sociální pojištění živnostníkům do konce roku, také požadujeme více peněz pro kraje, které kvůli krizi přišly o peníze a nemohou pokračovat v investicích,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Setkávám se s podnikateli a živnostníky a z toho, co mi říkají, vyplývá jediné – velká část z nich je v kritické situaci. Právě z toho důvodu jsme se rozhodli přistoupit k mimořádné schůzi, protože v některých případech jde skutečně o dny. Navrhujeme opatření, která se osvědčila, fungují a nadměrně nezatěžují ani stát, ani adresáty podpory. V praxi mohou pomoci 100 000 firmám a 700 000 živnostníkům a celkově se dotknou až 1,4 milionu zaměstnanců. Tato opatření doporučila také sněmovní komise pro hodnocení pomoci v rámci covid,“ vysvětluje místopředseda klubu ODS Jan Bauer.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama