RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2020 8:36:00

Další vítězství selského rozumu pana premiéra?

Další vítězství selského rozumu pana premiéra?

Komentář na facebookovém profilu k vládním opatřením proti šíření koronaviru

 Zdá se, že vláda vyzrála na kolaps své strategie "chytré karantény", "masivního testování" a "trasování". A přešla na strategii "žádné karantény" a "nemožného trasování". Předpokládám, že opět pomohl selský rozum pana premiéra...

Proč si to myslím?

Především inteligentní technologie typu e-roušky, od kterého si hodně lidí slibovalo efektivní brzdění nákazy, je tím pádem úplně nanic, neb ta lidi s rouškou a bez ni nerozlišuje.
Při "ručním trasování" si člověk v novém systému musí pamatovat nejen koho potkal, ale také toho, koho potkal a měl roušku, a zda byl podobně vybaven i ten druhý člověk. Což je absurdní situace.

Pokud vláda věří 100% rouškám (což odporuje vědeckým poznatkům, neb snížení rizika, třeba i značné, se nerovná zamezení rizika, a navíc vždy záleží na typu roušky a tom, jak ji člověk má nasazenou), měla dát požadavek na roušky všude (kde je do 2 metrů člověk).

Jinak mi tento kotrmelec nedává smysl. A mimochodem, pokud čelíme zběsilému rozšiřování viru, měli bychom potenciální roznašeče dávat do karantény důsledněji (pokud nízké riziko nepotvrdí třeba negativní test), a nikoliv de facto karanténu rušit (je to stejně absurdní jako výzva ministra Vojtěcha, aby si lidé rozmysleli, zda se budou testovat, v okamžiku rekordního šíření nákazy - to je zřejmě cesta ke snížení počtu pozitivních testů).

Nemohu si pomoci, že z reality nefungující "chytré karantény" a neschopnosti potenciální nemocné testovat, děláme systém. Místo toho, abychom tento defekt opravili, a to rychle. A fungovalo to aspoň tak dobře jako třeba v Německu. Což se mi zdá šílené.

Pletu se?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama