Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2020 22:17:00

Chápu, že některé věci se špatně vysvětlují - jako třeba dovolená v Řecku

Chápu, že některé věci se špatně vysvětlují - jako třeba dovolená v Řecku

Ústní interpelace na 58. schůzi Poslanecké sněmovny dne 17. 9. 2020 na premiéra ve věci pravidelné absence na jednání sněmovny

Vážený pane premiére, včera Sněmovna projednávala bod Kontrola plnění usnesení č. 1162, kterým bylo vládě uloženo plnění celé řady úkoly, a vy jako předseda vlády jste opět chyběl. Zeptám se úplně jednoduše. Proč? Vaše účast dává smysl tím spíše, že vláda celou řadu úkolů nesplnila. Proč se k tomu nechcete vyjadřovat a posíláte místo sebe ministra zdravotnictví, kterému tuto roli moc nezávidím. Máte přece velkou odpovědnost a k ní patří i to, že musíte své kroky vysvětlovat. Chápu, že některé věci se špatně vysvětlují - jako třeba dovolená v Řecku v době, kdy ostatní občany České republiky vyzýváte, aby zůstali právě v České republice. Nebo dehonestace rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví o zavedení povinnosti nosit roušku z konce srpna. Pod tlakem sociálních sítí jste prohlásil, že je to nesmysl a že se postaráte o to, aby to bylo jinak. Hezky jste se tedy postaral. Zvlášť je to vidět na každodenním počtu nakažených. Předpokládala bych, že vláda a především vy jako premiér budete pro občany garantem stability a jednotných pravidel, která s ohledem na dlouhodobější plán dávají smysl. Vy ale plán nejspíš vůbec nemáte. A z pravidel hledáte výjimky především pro sebe.

Pane premiére, můžeme si to vykládat jinak než jako pohrdání veřejností? Proč obětujete přehledný a smysluplný systém ve prospěch popularity na sociálních sítích? Máte obrovskou odpovědnost. Vzdejte se sobě vlastního laciného populismu alespoň v těchto týdnech, kdy jde o hodně. Postavte se problémům čelem! Pokud nedokážete diskutovat o problémech, tak já tedy takového premiéra České republice nepřeji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama