Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2020 22:38:19

Pane profesore, do cílové rovinky můžeme dospět férově

Pane profesore, do cílové rovinky můžeme dospět férově

Otevřený dopis Václavu Hamplovi

Vážený pane profesore,

obracím se na Vás s návrhem i prosbou.

Ihned po skončení prvního kola senátních voleb jsem ve všech mediálních výstupech poděkovala svým soupeřům za slušnou kampaň. Toto poděkování bylo určeno samozřejmě i Vám. Byla v něm nevyslovená naděje, že bychom tímto solidním způsobem mohli projít i v pokračující kampani před druhým kolem.

Ale již pár hodin poté mi začali psát přátelé a mí voliči, kteří s nevolí zaznamenali Vaši reakci v jednom internetovém deníku. Po přečtení jsem si řekla, že Vám zkusím něco navrhnout. Chápu, že volby jsou soutěží. Své hraje touha po vítězství, napětí i únava. V tom jsme na tom stejně. Jeden z nás vyhraje, druhý prohraje.

Do cílové rovinky můžeme dospět férově nebo jinak, volba prostředků je na nás. Dovoluji si Vám navrhnout tu první možnost. A to nejenom proto, že si myslím, že je rozhodně lepší, ale i proto, že my dva bychom mohli jít příkladem. Můžeme se pokusit ukázat jiný typ souboje, než jaký je běžně k vidění. V srdci Prahy, ušlechtilého a nádherného města, kde máme čest se ucházet o senátorské křeslo, by se to podle mě hodilo.

Možná se touto cestou nebudete moci nebo chtít vydat. Budu to respektovat, ale rozhodně se k Vám v takovém případě nepřidám. Nevidím v tom smysl. Cítím se být dost silná na to, abych si dělala věci po svém.

Mějte se dobře, zdravím Vás

Miroslava Němcová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama