Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2020 10:14:28

Kecy o šťastné budoucnosti skončily !

Kecy o šťastné budoucnosti skončily !

Ty tam jsou ujištění a omílání politiků, která zaznívala v době oslav 100. výročí vzniku našeho samostatného státu.

 

  Honosné kecy o tom, kterak se naši občané mají nejlépe v celé stoleté historii republiky. Uměle vyvolaná krize v podobě zákeřné „netopýří“  koronavirové pandemie vše mění.

Naši finanční oligarchové, včetně premiéra Babiše si stěžovat nemůžou, naopak. Jejich zisky rostou víc než utěšeně. Ekonomických dopadů se zatím bát nemusí ani zaměstnanci státní správy a samosprávy. Vláda, díky nepřetržitému křiku pravicových politických stran, je štědrá zatím i ke každému kdo natáhne ruku. Počínaje kulturní „frontou“ v první linii.

  Naopak, bez zájmu politiků nadále zůstávají „nízkopříjmový“ občané, lidé v exekucích, jejichž řady se začnou rozrůstat, a zaměstnanci pracující za almužnu v podobě minimální mzdy.

  K potěšení  představitelů globálního finančního kapitálu roste zadlužení občanů a především státní dluh, kdy ke změně nedojde ani v nejbližších letech. Po obřím schodku státních financí v letošním roce, plánuje současná vláda navýšení zadlužení země v dalších letech přibližně o další bilion Kč.

  Příštím generacím není co závidět. Zlikvidovat současné stále narůstající dluhy a navíc „výhodnou půjčku“ od Evropské unie, která je na „spadnutí“ v rámci jejího plánu  na podporu oživení Evropy, jejíž  poslední splátka je stanovena   na rok 2058 !

Představy o spokojené budoucnosti pro mnohé občany skončily před třiceti roky. S návratem kapitalismu, rozkradením  a rozprodáním  majetku státu,  se vznikem společnosti kde pravidla určuje mafie a nastupující finanční oligarchové. Další zbídačení našeho státu nastalo se vstupem do EU. Roční stamiliardové částky odtékající na dividendách z ČR  nadnárodním společnostem jsou toho dokladem.

Stali jsme se otroky ve vlastní zemi, ve které nám po odeznění současné krize nezbude již vůbec nic. Stále je ještě čas na vystoupení ČR z EU. Zamezit tak napodobení řeckého scénáře, znamenající dokončení výprodeje republiky a další zbídačování sociálně nejslabších vrstev společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama