Mgr. Šárka Jelínková

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2020 14:06:19

Je to pro mě velký závazek a odpovědnost

Je to pro mě velký závazek a odpovědnost

Předsedkyní senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí se stala Šárka Jelínková.


Současná 1. místopředsedkyně KDU-ČSL vystřídala na pozici předsedy Petra Šilara, který už neusiloval o vedení klubu. Ve volbě ji podpořili všichni členové klubu. Post prvního místopředsedy bude nově zastávat lékař a předseda senátního výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Lumír Kantor. Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí také nominoval na místopředsedkyni Senátu Jitku Seitlovou, která o víkendu obhájila křeslo senátorky na Přerovsku.

Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí má po skončených senátních volbách 12 členů a zůstává tak třetím nejsilnějším klubem v horní komoře PČR. „Tak je to oficiální. Byla jsem zvolena předsedkyní senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí. Vážím si jednoznačné podpory všech členů klubu, jejichž důvěru nechci zklamat. Je to pro mě velký závazek a odpovědnost. Moc děkuji také končícímu předsedovi Petru Šilarovi za jeho dosavadní práci,“ uvedla po zvolení Šárka Jelínková.

Jelínková oznámila, že ve volbě předsedy horní komory jsou senátorky a senátoři z klubu připraveni podpořit stávajícího předsedu Miloše Vystrčila z ODS. „Podpora Miloši Vystrčilovi zazněla při jednání klubu poměrně jasně,“ řekla Jelínková s tím, že volba bude kopírovat zvyklost, podle které stojí v čele horní komory zástupce nejsilnější senátní frakce.

O rozložení zástupců klubu ve vedení Senátu a senátních výborech bude KDU-ČSL jednat se zástupci ostatních frakcí. Aspirovat chce na post jednoho z místopředsedů horní komory a do vedení výborů a komisí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama