ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2020 8:38:00

Nepodceňujme kvůli covidu daleko závažnější diagnózy

Nepodceňujme kvůli covidu daleko závažnější diagnózy

Komentář na facebookovém profilu k omezování zdravotní péče kvůli koronaviru

 Na tento problém upozorňuji řadu měsíců.
  • Není možné, aby kvůli koronaviru umírali lidé na daleko vážnější nemoci, což se aktuálně bohužel děje.

Ano, vím, že koronavirus může být především pro ohrožené skupiny obyvatel velmi nebezpečným.

Vím, že počet pozitivně testovaných rychle narůstá a chápu obavy lékařů z budoucnosti. Na druhé straně ale je naštěstí obrovská skupina těch, u nichž nemoc probíhá bezpříznakově, případně připomíná opravdu „jen“ obyčejnou chřipku.

  • Opravdu není možné propadat panice tak, jak se to evidentně děje, a riskovat tak úmrtí osob na daleko vážnější choroby.
  • Není možné omezovat péči o osoby s jinými diagnózami.
  • Už vůbec není možné, aby lidé v obavách z koronavirové nákazy, případně z toho, že budou v této době svými problémy lékaře obtěžovat, podceňovali například kardiovaskulární onemocnění.

Chovejme se zodpovědně, ale ne jen v souvislosti s rizikem nákazy koronavirem. Ten tady bohužel je a zřejmě ještě nějaký čas bude. Nám nezbývá než se s tím smířit a dělat v rámci svých možností maximum k tomu, abychom ochránili sebe i své blízké.

Drtivá většina lidí, kteří se jim nakazili, se naštěstí obejde bez lékařské pomoci. Ovšem nejít k lékaři s příznaky kardiovaskulárních nemocí, je smrtelným rizikem pro každého. Každý rok na ně v naší zemi umírá na 50 tisíc pacientů, což je nesrovnatelně více, než kolik jich podlehlo onemocnění covid-19.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama