ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2012 22:02:32

Do čela VV by se mohl postavit i pes Army Kateřiny Klasnové

Do čela VV by se mohl postavit i pes Army Kateřiny Klasnové

Věci veřejné chtějí dohrát svoji tragikomickou roli až do konce

  Středeční deník Právo spekuluje o tom, že by v čele Věcí veřejných mohla stanout Karolína Peake místo neviditelného Radka Johna. Je zřejmé, že se jedná o pokus oživit politickou stranu, která umřela na vlastní korupci a tunelování veřejných zakázek. S Josefem Dobešem v čele ministerstva školství, Vítem Bártou v čele poslaneckého klubu a několika dalšími bezejmennými ovcemi v poslaneckých lavicích, neoživí stranu ani doktor Sova z Nemocnice na kraji města. Je pravdou, že Radek John svůj kredit ztratil, jeho nekompetentní vedení ministerstva vnitra, přihrávání kšeftů kamarádíčkům, opora v Michalu Morozovi a vydupaná trafika v podobě vytvoření samostatného poslaneckého výboru, dělá z Johna dinosaura na úrovni Milouše Jakeše. Smutný osud dříve relativně úspěšného novináře. Sám John to cítí a ví, že jeho dny v čele sekty "veverek" jsou sečteny. Náhrada Johna Karolínou Peake je ovšem posun z deště pod pořádný slejvák. Karolína Peake je ta "paní čistá", která připravovala interní korupční kodex Věcí veřejných a podílela se na smlouvě mezi Vítem Bártou a částí tehdejší ODS, zákulisně dohodnuté s kmotry, o odstranění nepohodlného starosty Prahy 1 Petra Hejmy. Její touha po moci ji dovedla do pozice oddané Bártovy přisluhovačky, jejíž jedinou kvalifikací pro jakoukoliv odbornou práci je pouze to, že je žena, a byla na mateřské dovolená... Ale ono je to vlastně úplně jedno, v čele Věcí veřejných by mohl být i pes Army Kateřiny Klasnové, protože stejně o všem rozhoduje Vít Bárta. A svůj vliv přenáší do strany přes skupinku obálkami "zaplacených".

V úterním tisku se také objevila zmínka o tom, že Věci veřejné chtějí vybírat svého prezidentského kandidáta pomocí primárek. Padla tři jména, Jan Švejnar, Miloš Zeman a Jan Fischer, o kterých VV uvažují. Zároveň se v článku objevila informace, že Bárta preferuje Švejnara. To znamená, že pokud budou primárky stejně "objektivní", jako byla všechna "veverkovská" internetová  referenda, pak je zřejmé, že vyhraje Švejnar. A ostatní jsou pouze stafáž. Přiznám se, že nezávidím ani Janu Švejnarovi. Bude-li kandidátem strany, která se pohybuje okolo dvou procent preferencí, pak je to jasný polibek smrti a měl by nominaci od VV s díky dopředu odmítnout, pokud chce uvažovat o nějakém slušném výsledku. Stejně jako i oba ostatní kandidáti. Nu což, Věci veřejné se asi už nezmění a svoji tragikomickou roli na naší politické scéně dohrají až do konce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama