Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2020 10:46:00

Město zajišťuje péči o bezdomovce v nařízené izolaci

Město zajišťuje péči o bezdomovce v nařízené izolaci

Valašskomeziříčská radnice ve spolupráci s Charitou Valašské Meziříčí zajišťuje prostory a nezbytnou péči pro osoby bez domova v karanténě a s pozitivním nálezem onemocnění COVID-19.

Na pomoci se podílejí nejen zaměstnanci Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí a městská policie, ale také místní firmy.

Ve druhé polovině října se koronavirové ohnisko objevilo v komunitě lidí bez domova, kteří se potkávají v denním centru a noclehárně, jež provozuje Charita. Ta však nemá prostory ani personální kapacity pro zajištění nezbytné karantény a izolace. Valašskomeziříčská radnice tak okamžitě začala pracovat na zajištění pomoci. „Nejprve jsme vyčlenili prostory na místním koupališti, kam byly umístěny první dvě pozitivně testované osoby. Vyvstal ale problém, co s dalšími lidmi, kteří s nimi byli v kontaktu. Tyto bylo nezbytné umístit do izolace, než se u nich podaří provést testy a potvrdit či vyvrátit nákazu. Po domluvě s ředitelem našeho kulturního zařízení jsme je proto přemístili do městské ubytovny na ulici Žerotínova,“ řekl starosta Robert Stržínek s tím, že aktuálně je v objektu v izolaci 13 osob. „Velký dík patří zaměstnancům kulturního zařízení, odboru sociálních věcí a městské policie, kteří se podílejí na zajištění provozu ubytovny. Bez jejich práce a ochoty bychom tuto složitou situaci jen těžko zvládli,“ nešetřil chválou starosta Stržínek.

Zaměstnanci Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí se starají o nepřetržitý 24hodinový provoz ubytovny. „Dohlížíme na bezproblémový chod celého zařízení a zajištění stravy pro osoby, které jsou zde v nařízené izolaci. I když jsme situaci museli řešit prakticky v řádu hodin, vše se zdárně podařilo a chod ubytovny v tomto nezvyklém režimu je plně zajištěn. Jsme také v kontaktu se zdravotnickou záchrannou službou a místní nemocnicí,“ uvedl ředitel kulturního zařízení Roman Štěrba (více v tiskové zprávě KZ – ZDE).

Nemalý podíl na tom, aby se nákaza nešířila dál, má i valašskomeziříčská společnost Blankyt Plus spol. s r. o., která zajišťuje úklid a dezinfekci zmíněných prostor. „Například v prostoru koupaliště, kde byly umístěny první dvě pozitivně testované osoby z řad lidí bez domova, jsme desinfekci lehátek a dalších předmětů prováděli ve speciálním českém patentu – ozonovacím vaku. Vedle standardních dezinfekčních prostředků využíváme ozon také k dezinfekci Ubytovny Valmez. Zejména pak v takzvané čisté části, kterou vyžívají zaměstnanci kulturního zařízení, abychom co nejvíce chránili jejich zdraví. V neděli pak proběhla desinfekce budovy Charity na Zámecké ulici včetně ozonizace osobních automobilů a všech prostor, kde se pohybovali jak klienti, tak personál,“ vysvětlil Jiří Baroš, ředitel společnosti Blankyt Plus spol. s r. o. a doplnil: „Vzhledem k tomu, že situace je natolik vážná a pro město Valašské Meziříčí přináší nemalé finanční náklady, rozhodlo se vedení naší společnosti, že tuto ozonizaci provede pro město i Charitu zdarma.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama