Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2020 22:11:00

Prvním úkolem je zvládnout plošné testování

Prvním úkolem je zvládnout plošné testování

Komentář na facebookovém profilu ke koronaviru.

Nejdůležitější pro zvládnutí současné situace z hlediska zdravotnického systému je vedle odpovídajícího přístrojového a materiálového vybavení dostatečný počet lůžek, a především dostatečný počet akceschopného zdravotnického i pomocného personálu. Kapacita již v několika etapách rozšířeného počtu lůžek (aktuálně 350) v našem kraji je obsazena cca z 80%, a s ohledem na očekávaný vývoj epidemie zejména na přelomu listopadu a prosince, budeme velmi pravděpodobně nuceni operativně kapacitu lůžek ještě navyšovat, popřípadě systémově řešit přesuny pacientů mezi jednotlivými zařízeními. Důležité je sledovat vývoj epidemie zejména v domovech pro seniory a zde je nyní prvním úkolem zvládnout plošné testování, po kterém lze očekávat další nárůst potvrzených případů covid-19 u klientů ale i personálu, a tím opět i jeho větší zatíženost.

Obrovské díky proto patří ředitelům, primářům, vrchním sestrám a také všem zdravotníkům, kteří v  dnech zajišťují potřebnou zdravotní péči napříč všemi obory, navíc za stavu, kdy v nemocnicích denně přibývají hospitalizovaní pacienti s covid-19.Hledáním dalších možných řešení se společně s kolegy a krizovým štábem kraje zabývám nejenomm v posledních dnech.

Již nyní s personálním nedostatkem v nemocnicích vypomáhají vojáci (kromě náchodské, rychnovské a jaroměřské nemocnice, na žádost kraje začnou nově vojáci od 9. 11. pomáhat i v Jičíně), neméně důležitou pomocnou silou jsou také dobrovolníci (studenti, lidé, co ve zdravotnictví pracovali apod.). Nepřestávám ale hledat dál, a proto jsem v těchto dnech veřejně písemně i prostřednictvím médií zveřejnil výzvu pro zdravotníky, kteří aktuálně nepracují ve zdravotnických zařízeních, aby se v nich zapojili a pomohli. Budeme pokračovat v náboru studentů i laiků pro pomocné práce ve zdrav. a soc. zařízeních, a v neposlední řadě jsem oslovil i svého přítele a vysokého církevního hodnostáře o pomoc z řad řádových sester či dalších dobrovolníků. A opět na závěr prosím, řiďme se všichni rozumem, nezapomínejme na samozřejmá hygienická pravidla a ohleduplnost k sobě i druhým. Pomáhejme si a překonáme i tyto výzvy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama