ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2012 14:16:52

Odejde Karolina Peake z „veverek“ do ODS?

Odejde Karolina Peake z „veverek“ do ODS?

Poslanci Věcí veřejných nemají ve straně perspektivu

Volební preference Věcí veřejných se po jejich korupčních a sledovacích aférách dlouhodobě pohybují okolo dvou procent a následují všechny podobné strany (Zelené, Unii svobody) do propadliště dějin. Tam je zatím neomylně a neohroženě vede superguru Vít Bárta, nejlepší ministr školství všech dob Josef Dobeš a neviditelný předseda strany Radek „Rajon“ John. Občas se „veverky“ pokoušejí odklonit z této „cesty do pekel“ některými svými zoufalými kroky, které ovšem často cestu do zapomnění v konečném důsledku urychlují. To, že jsou Věci veřejné politická mrtvola, si ale uvědomují snad i všichni řadoví poslanci. Co bude dělat například taková Jana Drastichová po skončení mandátu? Sbalí se, a se svým otcem, kterého zaměstnává jako asistenta, se vrátí do zapadlé vísky na Moravě a bude učit za „patnáct“ hrubého na základní škole. A podobně na tom budou i ostatní členové „veverkovského“ klubu.

Někteří poslanci VV si proto začínají hledat nové zařazení a tajně komunikují tu s pravicovými stranami, tu s levicí o svém budoucím politickém angažmá. Jenže, poslanecký klub, jak sám Bárta s oblibou říkával, je tvořen především „neschopy“ bez názoru, které může lépe ovládat. V žádné jiné straně by se totiž do Sněmovny nemohl dostat hlídač ABL, bezejmenné učitelky, pět studentů, zkrachovalí političtí turisté apod. Jinak řečeno, je tedy politická perspektiva poslanců Michala Babáka, Davida Kádnera, Jany Drastichové, Viktora Paggia, Dagmar Navrátilové, Jiřího Rusnoka, Lenky Andrýsové, Jiřího Štětiny, Josefa Novotného, Radima Vysloužila je celkem nulová.

Cestu do zapomnění ale nechce absolvovat Karolína Peake. O jejím koketování s ODS si vyprávějí už všichni sněmovní vrabci na střeše Parlamentu. Pro ODS by to ovšem byl trojský kůň. Peake je jednou z nejoddanějších Bártových tupých ovcí a bude jím řízena stále. Podílela se také aktivně na jeho korupčních, sledovacích a vyděračských praktikách v Praze 1 i celých VV. Ale o tom už bylo napsáno dost. Ani profesně na tom není o mnoho lépe. Její maximální kvalifikací je to, že je žena a porodila dvě děti, což by mohlo mít význam v „Klokánku“, nebo v bláznivých „Pražských matkách“, ale ne ve státní správě a v samosprávě. Podle toho, bohužel, její některé výroky, potažmo návrhy, vypadají. Ale možná je právě tím pro ODS zajímavá. Petr Nečas, vědom si své slabé pozice, se obklopuje „nýmandy“ a proto možná pokukuje i po Peake. Asi přijal strategii Bárty, se kterým jsou teď velcí kámoši.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama