Mgr. Juraj Thoma

  • BPP
  • České Budějovice
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2020 8:39:00

Začne vznikat nový územní plán

Začne vznikat nový územní plán

Rada města přijala na své páteční mimořádné schůzi návrh zadání územního plánu Českých Budějovic a doporučila městskému zastupitelstvu jej v této podobě schválit.

„Pro zpracování návrhu plánu jsme zvolili velmi otevřenou a participativní formu přípravy. Vytvořením komise pro přípravu územního plánu jsme tak do jeho tvorby zapojili všechny zastupitelské kluby. Na schůzkách této komise bylo zadání fakticky dotvořeno do podoby, kterou schválila rada a o které bude jednat i zastupitelstvo 27. listopadu. Bude-li návrh přijat, začne vznikat nový územní plán,“ přiblížil celý proces náměstek primátora Juraj Thoma. 

Podat písemné připomínky k plánu měla veřejnost možnost nestandardně hned dvakrát. Poprvé v březnu letošního roku, kdy vyhlášený nouzový stav znepřístupnil občanům úřední desku uzavřením úřadu, a po druhé při opakovaném květnovém zveřejnění. „Pro město je územní plán absolutně nejdůležitějším dokumentem, protože určuje, jak bude konkrétní území využíváno. Zajímat o něj by se proto měl každý občan města i každý vlastník nemovitého majetku v našem městě. A o tom, že tomu tak je, svědčí celkových 261 přijatých připomínek, z nichž rovných 240 přišlo od občanů,“ sdělil náměstek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama