Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2020 15:08:15

Šetřit musí všichni

Šetřit musí všichni

Sněmovna poslala do 3. čtení pirátský návrh na zmrazení platů politiků a ústavních činitelů na rok 2021. Může státu ušetřit půl miliardy.


Sněmovna dnes poslala do 3. čtení návrh Pirátů, KDU-ČSL a STAN na zmrazení platů poslanců, senátorů a dalších ústavních činitelů pro rok 2021. „Země je v krizi, lidé se bojí o místa a mnoho firem bojuje o přežití. V takovou chvíli je zcela nevhodné, aby poslancům a dalším ústavním činitelům rostly platy. Šetřit musí všichni.  Máme radost, že to Sněmovna uznala a náš návrh podpořila, může státu uspořit až půl miliardy korun,” uvedl pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík, který je členem Rozpočtového výboru.

„V současné době je systém nespravedlivě nastaven tak, že by se platy poslanců a senátoru příští rok automaticky zvedly bez ohledu na to, jak se daří naší ekonomice, živnostníkům či zaměstnancům. To není fér vůči občanům, proto jsme předložili návrh na jednorázové zmrazení. Kromě toho náš předseda klubu Jakub Michálek spolu se zástupci ANO a ČSSD předložil návrh na navázání platů ústavních činitelů na průměrnou mzdu v celé ekonomice,” dodal Ferjenčík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama