MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2020 5:50:00

Měli jste někdy problém sehnat v Praze bydlení?

Měli jste někdy problém sehnat v Praze bydlení?

Komentář na facebookovém profilu k dostupnosti bydlení v Praze.

Měli jste někdy problém sehnat v Praze bydlení?

Často je to dost boj. A co teprve, když už člověku opravdu teče do bot a nachází se v bytové nouzi. Proto díky Adam Zábranský - pražský radní
zřizujeme kontaktní místa pro bydlení.

O co se jedná? Jsou to místa, na která se mohou obrátit lidé v bytové nouzi. Odborníci jim tady nabídnou dluhové, dávkové nebo právní poradenství. Pomohou také zájemcům vyznat se v nabídkách bytů nebo vyplnit žádost o městský byt.

Ve vyřizování žádostí o sociální byty už jsme také udělali pokrok. Adamovi se podařilo zkrátit dobu vyřízení o polovinu! Pořád to trvá ještě půl roku, ale budeme to dál zrychlovat a je to na dobré cestě. Pomáhat lidem dostat se z ulice není jednoduché, ale i pro město je v důsledku dražší bezdomovectví udržovat než s ním bojovat. Bytovou nouzi je třeba řešit co nejdříve. Tím totiž předcházíme vzniku dalších problémů u lidí, kteří trpí nedostatečným zázemím k životu.

Nevyhovující prostředí se nejvíce dotýká samozřejmě dětí. Proto jsme si dali za cíl dostat rodiny s dětmi pryč z ubytoven do standardních bytů. V tomto volebním období jsme pronajali už 38 bytů právě rodinám z ubytoven. Dalších 12 rodin již dostalo nabídku bytu a 19 jich čeká už jen na to, až jim bytový odbor najde vhodný byt.

Nezapomínáme ani na Pražany s pohybovým omezením. Bývají totiž na trhu znevýhodnění, a navíc potřebují speciálně uzpůsobené vybavení bytu. Proto jsme jim pronajali už 49 bytů zvláštního určení a další jsou na cestě! Zároveň zajišťujeme pomoc od sociálních pracovníků, pokud ji noví nájemníci potřebují.

Možná se takové kroky mohou zdát jako drobnost. Za každým takovým krokem je ale lidský příběh a naděje na lepší život konkrétního člověka. Slíbili jsme, že budeme koalicí pro všechny Pražany, a to pořád platí!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama