Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2020 15:45:00

Konečně se potřebujeme zbavit zastaralé ruské techniky

Konečně se potřebujeme zbavit zastaralé ruské techniky

Předseda vlády Andrej Babiš vystoupil v úterý 24. listopadu 2020 na Velitelském shromáždění náčelníka Generálního štábu Armády ČR generála Aleše Opaty.

 Premiér poděkoval armádě za její nasazení během epidemie koronaviru a zdůraznil nutnost pokračovat v modernizačních projektech. Slavnostní zahájení Velitelského shromáždění se uskutečnilo za účasti prezidenta republiky Miloše Zemana, ministra obrany Lubomíra Metnara a zástupců velení AČR.

„Epidemie koronaviru nám všem radikálně změnila život i pohled na svět. Já bych chtěl strašně moc poděkovat armádě, protože právě ta nám zásadně pomohla v boji s epidemií. Armádě vděčíme za mobilní odběrové týmy, za pomoc v nemocnicích, pečovatelských zařízeních i pomoc s chytrou karanténou,“ uvedl premiér Babiš. Na jaře pomáhalo 3500 vojáků s ostrahou hranic. Nyní je v akci 900 vojáků, nejvíce z nich v nemocnicích a domovech sociální péče, celkem na 75 místech po celé republice.

Premiér zmínit také nutnost pokračovat v modernizačních projektech. Od nástupu současné vlády byly uzavřeny smlouvy za 100 miliard korun – mimo jiné na nové vrtulníky, radary MADR, lehká obrněná vozidla nebo desítky tisíc českých útočných pušek. A v běhu jsou další tři důležité projekty na BVP, děla a protiletadlové komplety celkem za skoro 70 miliard.

„Konečně tady je první ministr, který se nebál významně investovat. Já jsem od svého nástupu do vlády vždy armádu podporoval. Rozpočet na příští rok, o který bojuju, je 85 miliard korun. To je o 100 procent víc než v roce 2014. Vnímám náš závazek vystavět těžkou brigádu. Čeká nás také debata o budoucím zajištění ochrany našeho vzdušného prostoru. Odmítám proto jakékoli snahy nenavyšovat rozpočet armády, my se konečně potřebujeme zbavit zastaralé ruské techniky,“ řekl Andrej Babiš.

Předseda vlády také požádal armádu o spolupráci na realizaci plánovaného testování antigenními testy. „Byl bych velice rád, abychom tuto výzvu zvládli do Vánoc, abychom umožnili všem našim občanům alespoň týden nebo 10 dnů před Vánoci se nechat dobrovolně a zdarma testovat antigenními testy. Je to důležité,“ zdůraznil Babiš.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama