Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2020 11:41:00

Memorandum o spolupráci s Pražskou tělovýchovnou unií

Memorandum o spolupráci s Pražskou tělovýchovnou unií

Rada hl. m. Prahy schválila Memorandum o vzájemné spolupráci v oblasti podpory sportu na území hlavního města, a to na základě dlouhodobého záměru a potřeby spolupráce mezi metropolí a Pražskou tělovýchovnou unií.

 Ve středu obě strany memorandum slavnostně podepsaly.

„Spolupráce mezi Prahou a Pražskou tělovýchovnou unií aktivně trvá již několik let, a to v podobě realizace a provozu společné databáze sportovních zařízení a sportovních klubů na území hlavního města. Věříme, že podpisem smlouvy se spolupráce nejen zformalizuje, ale i prohloubí,“ uvedl radní pro oblast sportu Vít Šimral.

Realizace a provoz společné databáze sportovních zařízení a údajů o členské základě sportovních klubů tvoří hlavní pilíř memoranda. S pomocí této databáze bude možné realizovat pasportizaci sportovních zařízení s přímým zapojením jejich provozovatelů, nebo například shromažďovat údaje o činnosti sportovních klubů, které v těchto zařízeních působí, pořádaných akcích a jejich členské základně.

Data mohou být pak aktivně využívána například pro prezentaci aktivit hlavního města Prahy při podpoře sportovních aktivit na portálech ZDE či ZDE a v tištěných publikacích, nebo k verifikaci údajů uváděných v žádostech o poskytnutí grantu v oblasti sportu a tělovýchovy.

„Naším dlouhodobým cílem bylo legitimně spolupracovat s hlavním městem Prahou a jsme rádi, že jsme toho dosáhli. Budeme se snažit být platným partnerem nejen pro pražský sport, ale i pro hlavní město Prahu,“ řekl předseda Pražské tělovýchovné unie Jaroslav Chvalný.

Pražská tělovýchovná unie je největší profesní regionální organizací v oblasti sportu a tělovýchovy nejen na území hlavního města, ale i celé České republiky, která sdružuje 385 pražských sportovních klubů a 26 sportovních svazů. „Nejde jen o nás, ale o zhruba čtyři stovky sportovních klubů a svazů, které v Praze působí. Spolupráce s vedením hlavního města Prahy je přirozená a stejně tak i já doufám, že se bude i nadále prohlubovat,“ doplnil místopředseda Pražské tělovýchovné unie Martin Vaculík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama