Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2020 7:20:56

Ochrana vlastních státních hranic je prioritní právo každé suverénní země!

Ochrana vlastních státních hranic je prioritní právo každé suverénní země!

Poslední dobou je zaznamenáván stále větší nárůst záchytu imigrantů, kteří bez povolení neoprávněně vstoupili na území naší republiky.

Toto jejich nezákonné jednání jim usnadňuje i to, že naše hraniční přechody jsou kontrolovány jen namátkově formou bezpečnostních akcí.

Hnutí SPD od vypuknutí migrační krize v roce 2015 apeluje na Ministerstvo vnitra ČR, aby přijalo systémové opatření v Policii ČR ve věci zajištění větší ochrany a střežení státních hranic, s cílem zabránění vstupu nelegálním imigrantům na území České republiky. Současný přístup k této problematice vedený ze strany Policie ČR, spočívající v provádění namátkových kontrol na hlavních dálničních tazích poblíž našich státních hranic, realizované v součinnosti s celníky, je zajisté pozitivně hodnocen, ale neřeší systémově tuto problematiku. Výstupy z těchto kontrol potvrzují trend, spočívající v nárůstu počtu zjištěných osob, které při kontrole neměly potřebné doklady pro vstup do naší republiky.

O tom, že zjištěné případy zadržených imigrantů našimi celníky a policisty z prvního listopadového týdne (o některých jsem Vás informoval) nebyly náhodné, svědčí to, že i v posledním listopadovém týdnu byly příslušníky cizinecké policie odhaleny další případy nelegálního vstupu imigrantů na území České republiky. Některé z uvedených případů: na jihu Moravy cizinecká policie zadržela pět imigrantů na vyškovském letišti, kteří tvrdili, že jsou z Afghánistánu. Další tři imigranty, pocházející z Maroka, zadržela policie na Vysočině na 111. kilometru dálnice D1, když opouštěli úkryt v podvozku bulharského kamionu. Všiml si jich člověk, který zavolal policii. Tito cizinci u sebe neměli žádné doklady a v Česku byli nelegálně. Tři desítky policistů v rámci bezpečnostní akce dne 27. listopadu ve spolupráci s celníky zkontrolovali přes 400 vozů s výsledkem zjištění 12 cizích státních příslušníků, kteří jsou podezřelí z toho, že na české území vstoupili neoprávněně. Na D1 u Ostrovačic kontrolovali dodávku, kterou řídil Syřan s povoleným pobytem v Německu. V dodávce ale byli další čtyři Syřané bez dokladů. Na D2 byl kontrolou zjištěn kamion, ve kterém byla pomocí detektoru tlukotu srdce odhalena přítomnost lidí. Jednalo se o osm Afghánců, kteří u sebe neměli žádné doklady. Policie v těchto případech provádí prověřování, jehož úkolem je zjistit okolnosti, za jakých se osoby do vozidel dostaly a jaká byla skutečná úloha jejich řidičů.

Policie z Vysočiny zadržela dne 27. listopadu na dálnici D1 na kilometru 164,5 ve směru na Prahu cizince, kteří do České republiky přijeli ukrytí v zahraničním kamionu. Jeden z dvojice mužů z Maroka byl ještě mladistvý a tak byl umístěn do pražského výchovného ústavu. Starší muž byl převezen do Zařízení pro zajištěné cizince Vyšní Lhoty a čeká ho vyhoštění. Oba imigranti vstoupili na území České republiky bez cestovního dokladu a bez platného oprávnění k pobytu a porušili také ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky, protože neměli výjimku vztahující se k ochraně zdraví před zavlečením onemocnění covid-19.

V dnešní době musí každý rozumně uvažující občan dát za pravdu tomu, že imigranty do Evropy táhne sociální zabezpečení, což znamená, že drtivá většina imigrantů nechodí do Evropy v důsledku válek a pronásledování ve své zemi, ani za prací, ale za sociálními dávkami.

Z výše uvedených případů záchytu nelegálních imigrantů na našem území plyne nutnost posílení vlastních hranic České republiky, abychom nelegální imigranty zachytili ihned na hranici a mohli je vrátit do zemí, odkud přišli. V této souvislosti je ovšem nepřípustné, abychom ochranu naší hranice předali jinému státu nebo EU, neboť nemůžeme připustit, aby o tom, kdo na našem území zůstane nebo nezůstane, rozhodovaly jiné země.

V hnutí SPD prosazujeme referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie a s tím spojenou obnovu kontroly státních hranic. Ochrana vlastních státních hranic je prioritní právo každé suverénní země, mezi které patří i naše republika.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama