Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2020 7:37:00

Vyčleněná lůžka pro covidové pacienty ještě nemůžeme omezovat

Vyčleněná lůžka pro covidové pacienty ještě nemůžeme omezovat

V Královéhradeckém kraji se již druhý týden počty nových případů onemocnění covid-19 pohybují v rozmezí 200 až 300 pacientů denně.

„V porovnání s proběhlou vlnou onemocnění v předchozích týdnech se situace plošného výskytu covid-19 stabilizuje a dá se vyhodnotit jako klidná, bez významných ohnisek nákazy. V nemocnicích je situace mírně lepší, klesá počet hospitalizovaných pacientů. Zatímco koncem října byl denní nejvyšší přírůstek 1100 osob, nyní je nárůst nových případů mezi 200 až 300 denně. Stále však platí, že je potřeba dodržovat všechna hygienická opatření a že vyčleněná lůžka pro covidové pacienty v této chvíli ještě nemůžeme omezovat,“ sděluje hejtman Martin Červíček.

Ve čtvrtek 3. prosince bylo v krajských nemocnicích s covidem-19 hospitalizováno celkem 138 osob, z toho 37 na jednotce intenzivní péče. Zdravotníkům zde vypomáhá 250 studentů, z toho 21 středoškoláků. Aktuálně je volných 80 lůžek, z toho 11 JIP. Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je hospitalizováno 120 pacientů, z toho 30 na jednotce intenzivní péče.

„Nemocnice a zdravotníci současný stav zvládají, ale samozřejmě jsou již unaveni. Nyní přibylo plošné testování pedagogů a následně široké veřejnosti, které může přispět ke stabilizaci současného vývoje epidemie, ale znamená další zatížení zdravotníků. Velice si vážím jejich práce a znovu jim děkuji za velké nasazení a obětavost pomáhat druhým, a to mnohdy na úkor svých nejbližších,“ říká hejtman Červíček. 

Královéhradecký kraj ke čtvrtku 3. prosince eviduje výskyt nákazy covid-19 také ve 36 pobytových zařízeních sociálních služeb. V některých zařízeních se jedná pouze o pozitivní pracovníky. Ve 14 zařízeních došlo k nákaze i u klientů. Celkově k dnešnímu dni kraj eviduje 174 nakažených klientů sociálních služeb. Počet nakažených klientů v zařízeních sociálních služeb postupně klesá.

V zařízeních sociálních služeb kraj aktuálně nevyužívá výpomoc z jiných zařízení. Pracovní příkazy zde vykonává 56 studentů a jejich počet klesá s tím, jak se do práce vrací stálí pracovníci těchto zařízení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama