Mgr. Václav Klaus

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2020 12:09:00

Stát dělá, jako že se nic neděje, a to je cesta do pekel

Stát dělá, jako že se nic neděje, a to je cesta do pekel

Hnutí Trikolóra prostřednictvím pozměňovacích návrhů poslanců Václava Klause, Zuzany Majerové Zahradníkové a Terezy Hyťhové představilo ve druhém čtení zákona o státním rozpočtu na rok 2021 úspory ve výši 70 miliard korun.

 Trikolóra navrhuje snížit dotace soukromým firmám a na obnovitelné zdroje, uspořit zbytné výdaje v ministerstvech vnitra, financí a dopravy, omezit podporu ekologickým spolkům a omezit evropské dotace i odvody do rozpočtu EU, či zrušit plošnou inkluzi na školách.

„Každá normální rodina, která se dostane do finančních potíží, si udělá seznam svých výdajů dle důležitosti a ty nepotřebné škrtá. Náš stát se letos dostal do největší krize od svého vzniku, která bude pokračovat i příští rok, ale tento základní úkol neudělal. Dělá, jako že se nic neděje, a to je cesta do pekel. Naše pozměňovací návrhy se snaží toto alespoň částečně napravit. Republika se musí vrátit k hodnotám jako je odpovědnost, pracovitost, vlastní iniciativa a mezigenerační solidarita," řekl předseda hnutí Václav Klaus.

„Naše pozměňovací návrhy nesnižují prostředky pro základní funkce státu jako je obrana, bezpečnost, zdravotnictví, důchody a základní školství. Míříme na zbytné a často i škodlivé výdaje, které si prolobovaly různé zájmové skupiny jako jsou dotace na obnovitelné zdroje, dotace soukromým subjektům aj.," uvedla poslankyně Tereza Hyťhová.

„V těchto časech si nemůžeme dovolit financovat politické neziskovky, platit za členství v mezinárodních organizacích, o kterých i NKÚ říká, že jejich přínos pro ČR je neznámý, financovat ekologické organizace ničící naši přírodu, nebo za evropské peníze tvořit na školách ideologické projekty, které do českého prostředí importují nově levicové ideologie, které považujeme za škodlivé a nehodné podpory peněz českých daňových poplatníků," uvedla poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková.

Veškeré pozměňovací návrhy naleznete na webu poslanecké sněmovny (ZDE) pod čísly dokumentů 6987, 6963 a 6961

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama