RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2020 22:06:00

Blbej rok

Blbej rok

Komentář na facebookovém profilu k uplynulému (blbému) roku.

Blbej rok. Jak začal (odchodem Scrutona, Dobrovského, Ivana Krále a Hejdánka), tak skončil. Sváťa Karásek... Měl jsem ho rád. Skromnej člověk s otevřenou náručí. Na nic si nehrál. Měl rád život. Kazatel, který nesoudil. Obr, který se nad druhé nepovyšoval....

Když byl v exilu ve Švýcarsku, moc mi pomohl. Zařídil mi stipendium. 89' jsem nemusel trávit v kotelně, ale pracovat v samizdatu a disentu. Byla to klíčová doba. Sváťo, díky.

Díky za cestu, kterou jsi nám ukázal a vydláždil. "Say NO to the Devil". Řekni ďáblovi ne! O to tehdy šlo.

Teď jsem cestou do Edenu poslouchal Radiožurnál. Redaktor říkal, že Sváťa se stal obětí režimu. Asi to nemyslel zle. Mladej kluk, který je formován dnes módní společenskou viktimizaci. Já jen říkám: houby. Sváťa nebyl obětí. Byl vítězem. A za to odmítnutí Ďábla má nebe jisté.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama