Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2012 11:49:00

Proboha, co si máme myslet?

Proboha, co si máme myslet?

Je to hezký pohled, když si jde nějaký Rampula s jakýmsi Zemanem po krku, a že to jsou sakra vysocí státní zástupci a co víc, do rvačky se míchá nějaký ministr Pospíšil? Lidé vidí, že to je nepřehledná parodie na rvačku a pavlačové nadávání.

Křeslo se má otřásat pod ministrem spravedlnosti Pospíšilem, že nezvládá kočírování státních zástupců, křeslo se kývá i pod Rampulou a snad i Zemanem, kteří se rvou a přitom sedí jako šéfové dvou institucí: Nejvyššího státního zastupitelství a pražského Vrchního státního zastupitelství. Přičemž druhý jmenovaný již hlásá, že by mohl zvednout krovky a odejít, nebudou li splněny jeho požadavky. 

Občané se ptají a já s nimi: Když se rvou mezi sebou jako psi, nejvyšší z nejvyšších hlídačů, jejichž úkolem je zajištění bezpečnosti občanů v ČR, čeho to je signál? Je to signál totálního rozkladu nejen mocenských struktur, ale i signálem totálního rozkladu státu.

Lidé na Ústecku, kde jsem senátorem, stále silněji poukazují na zvyšování počtu případů okrádání občanů, jejich mrzačení jen těžko postižitelnými gaunery, ale i vykrádání rodinných domů a bytů. Lidé také vědí, že policie žije z podstaty, a bojí se dalšího ničení akceschopnosti policie snižováním finančního rozpočtu na ní.

Je moc smutné, ne li hanebné, že policisté již nejsou státními zaměstnanci, kteří mají slušný plat, aby nepodléhali korupci, a jistotu, že pracují pod „definitivou Co je ale nejsmutnější, odchází ti nejkvalifikovanější. Možná, že příští rok se ocitnou v situaci výrobních zaměstnanců více než 160let staré historické likérky v Ústí, kterou likviduje její nový majitel z ciziny.

Lidé nevědí, co si mají o signálech rozkladu státu myslet. Kdo rozklad státních institucí zastaví? Současná vláda určitě ne. Jenže na druhou stranu. Máme takovou vládu,jakou si někteří zvolili
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama