MUDr. Zuzana Roithová, MBA

Místopředsedkyně KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2012 15:09:00

Ukrajina: další opoziční politik dostal 4 roky

Ukrajina: další opoziční politik dostal 4 roky

Jurij Lutsenko, bývalý ministr vnitra ve vládě Julie Tymošenkové, byl odsouzen ukrajinskou justicí na 4 roky ve vězení.

Obžaloba jej vinila z toho, že ve výběrovém řízení na ministerstvu vnitra zvýhodnil svého řidiče, který díky jeho intervenci získal lepší platové ohodnocení. Jurij Lutsenko byl za mřížemi již od prosince 2010.

"Jsem otrávena tím, jakou smutnou roli hrají ukrajinské soudy při potlačování předáků opozice, slouží tak především současnému vládnoucímu režimu. Jurij Lutsenko byl odsouzen na základě zástupných důvodů. Podle mých informací trpí velmi vážnou zdravotní chorobou, proto se předpokládalo, že bude propuštěn do ošetřující péče, už vzhledem k tomu, že si již část trestu odpykal," řekla v reakci Zuzana Roithová, europoslankyně KDU-ČSL, která minulý týden podnikla cestu na Ukrajinu.

"Pokud budou Lutsenko, Tymošenková i další opoziční předáci na Ukrajině ve vězení a bude jim zabráněno, aby se mohli účastnit parlamentních voleb, které se budou konat tento říjen, tak tyto volby budou těžko svobodné. Procesy Lutsenka a jiných nejsou v souladu s právními standarty OSN a EU, mezinárodní společenství je považuje za nespravedlivé a politicky zmanipulované. Ukrajinská justice není nezávislá, ale jedná na politickou zakázku," doplnila Zuzana Roithová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama