Mgr. Václav Klaus

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2020 17:40:00

Jsme rádi, když mají peníze občané, a ne vláda, zejména tato vláda

Jsme rádi, když mají peníze občané, a ne vláda, zejména tato vláda

Projev na 78. schůzi Poslanecké sněmovny 22. prosince 2020 k daňovému balíčku

 Vážené dámy a pánové,

došla na mě řada. Nemaje přednostního práva, tak vám jenom stručně řeknu stanovisko Trikolóry k dnešnímu hlasování a k daním. Lidé potřebují nějakou radost a naději v těchto těžkých časech a my jsme přesvědčeni, že snížení daní takovou nadějí a příležitostí je. Je to příležitost pro lidi bohaté, kteří odvádějí obrovské daně v České republice, je to samozřejmě příležitost pro lidi, střední třídu, která stát živí, kterých je nejvíc, ale je to i příležitost pro lidi, jejichž příjmy jsou relativně malé. Tady se někdo vysmíval, že je to jenom 700 korun měsíčně apod. Já si ještě pamatuji, když jsem byl učitel a měl jsem 10 500 korun mzdu, co to bylo, když fakt jsem měl o tři tisícovky navíc, jaký to byl strašný rozdíl, který už potom lidé s vyššími příjmy si ani nepamatují.

Trikolóra patří a bude patřit k těm, kteří pro snižování daní vždy hlasují. Jsme rádi, když mají peníze občané a ne vláda, zejména tato vláda. Je to pro nás důležité, proto podpoříme senátní verzi - ze dvou důvodů. Za prvé, pro sněmovní verzi tady není v současnosti většina a my daně snížit chceme. Nechceme se tady přetahovat a popotahovat politické triko. Jsme také připraveni hájit toto snížení daní i pro případné veto prezidenta republiky nebo jiné obstrukce. Pan prezident, musím říci, podepisuje jeden levičácký regulační a nesmyslný zákon za druhým, který vychází z této Sněmovny, bez mrknutí oka, ale když jednou jedinkrát chceme peníze nechat lidem, tak vyráží společně s ČSSD, Piráty, komunisty, TOP 09 a podobnými uskupeními do politického boje. Tady vystoupení pana Dolejše a pana Ferjenčíka se liší jenom generačně, když se bavíme o těch daních. My patříme k té druhé části politického spektra a s velkou radostí dnes občanům a pracujícím lidem daně snížíme.

Děkuji vám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama