Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2020 18:56:00

Nemíním uhnout ani o milimetr

Nemíním uhnout ani o milimetr

Komentář na facebookovém profilu k podepsání dvou zákonů o zbraní prezidentem Milošem Zemanem


Roky práce, nesčetně hodin vyjednávání a stálo to za to! Udělali jsme pro zmírnění dopadů směrnice opravdu maximum možného a přidali i nějaký ten bonus.

Prezident republiky Miloš Zeman podepsal v pondělí oba zákony – novelu zákona o zbraních i nový zákon o nakládání se zbraněmi v některých případech ovlivňujících vnitřní pořádek nebo bezpečnost České republiky. Účinnost zákonů můžete očekávat patnáctým dnem po vyhlášení ve sbírce zákonů.

Děkuji všem, kteří se na nové legislativě podíleli. Bez vašich odborných podnětů, postřehů a připomínek by to prostě nešlo. Podařilo se nám tak společně vytvořit mj. možnost zavedení systému nových programů střelecké přípravy a mnoho dobrého pro střeleckou komunitu i de facto brannost obyvatelstva. Stát a občan si musejí důvěřovat a spolupracovat.

Doufám, že jsem vás opakovaně přesvědčila, že v otázkách obrany a bezpečnosti, v otázkách, jako jsou modernizace armády, rozvoj záloh i brannosti obyvatel nebo ochrana práv legálních střelců, nemíním uhnout ani o milimetr. V tom se nic nezmění ani v budoucnu. Nadále budu stát na straně legálních držitelů zbraní a děkuji za podporu všem, pro které je obhajoba legální držby zbraní také principiální záležitostí ochrany svobody, jako pro mě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama