prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.12.2020 20:02:00

Opatření se mění podle toho, jak se vyspí dvojministr Havlíček, Babiš a PES

Opatření se mění podle toho, jak se vyspí dvojministr Havlíček, Babiš a PES

Komentář na facebookovém profilu k prodlužování nouzového stavu

 Nedá mi to a musím ještě přidat pár slov k prodloužení nouzového stavu.

Být či nebýt, schválit či neschválit, do nekonečna se opakující hlasování o nouzovém stavu vypadá jako Hamletovské rozhodnutí. Přitom tomu tak není a vláda tím pouze dovedně odvádí pozornost od vlastní neschopnosti. Není schopná využít tři měsíce trvající nouzový stav k tomu, aby situaci zvládala a epidemii alespoň částečně dostala pod kontrolu.

Opatření se mění podle toho, jak se vyspí dvojministr Havlíček, koordinátor všeho Babiš a PES. Ministr Hamáček pak má většinou jiný názor. Výsledkem je řada chaotických a nahodilých změn. Tito „mistři katastrof“ pak společně vyhrožují, že když nouzový stav nebude, země se propadne do chaosu. A i když má nouzový stav trvat jen po dobu nezbytně nutnou, zřejmě do voleb neskončí.

Vláda není schopna dát dohromady funkční protiepidemický plán a předložit k tomu nutnou legislativu. Slibuje to od května. Pokud by vláda definovala, k čemu přesně využije nouzový stav, je o čem diskutovat. Nouzový stav je pouhý obal, co bude jeho náplní nám ale vláda nikdy nechce říct. To by se musela chovat slušně a korektně.

Nechci, aby vláda znovu zneužila nouzový stav k nasazování studentů, k zavírání škol a zmatenému zavírání restaurací, fitness, kostelů, výstav a aby docházelo k nesmyslným zákazům prodeje kávy, apod. Chci, aby opatření měla hlavu a patu a byla smysluplná. Aby vláda jasně řekla kdy a jaké kroky v rámci nouzového stavu bude využívat.

Jsem připravený dát vládě mandát k tomu, aby mohla nařídit nošení roušek, dezinfekci rukou, využití armády, policie a dalších složek pro pomoc tam, kde je to třeba. Jsem připravený dát vládě mandát, aby mohla efektivně organizovat bezplatné testování a očkování.

Ale bianko šek který stejně nedokáže efektivně použít ku prospěchu občanů naší země, což za uplynulé měsíce opakovaně prokázala, to opravdu odmítám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama