Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2020 12:09:00

Šílený rok 2020 se blíží ke svému konci

Šílený rok 2020 se blíží ke svému konci

Komentář na facebookovém profilu k uplynulému roku.

  • zachování daňových odpočtů úroků z hypoték při zrušení daně z nabytí nemovitosti
  • možnost souběhu kompenzací z kompenzačního bonusu a programu Antivirus
  • interpelace vedoucí k uznávání zetě či snachy jako členů rodiny při kompenzacích rodinných firmám
  • interpelace kvůli pokutě za souhrnnou účtenku za stůl

Závěr roku patří i bilancování. Šílený rok 2020 se blíží ke svému konci a jiná byla letos i práce ve sněmovně. Jednání v polovičním formátu, zákazy exkurzí a návštěv, neustálé mimořádné schůze a kompenzační zákony předkládané v legislativní nouzi. Většinou máte na přípravu pozměňovacích návrhů několik týdnů, abyste je mohli dostatečně zkonzultovat s právníky a odbornou veřejností. V legislativní nouzi často pouze jeden nebo dva dny. Přesto jsme předkládali mnoho návrhů, mnohé z nich vláda odmítla, aby vzápětí stejné předložila sama (např. několika týdenní boj o souběh kompenzačního bonusu a programu Antiviru).

I letos se bojovalo s novými absurditami, jako třeba když při kompenzačním bonusu pro rodinné firmy nechtěla Finanční správa na začátku uznávat zetě či snachu (nebo tchána či tchýni) jako členy rodiny. To se díky mé interpelaci podařilo změnit.

Největší radost letos mám ze zrušení daně z nabytí nemovitosti při zachování daňových odpočtů úroků z hypoték, což vláda sice nechtěla, ale sněmovna podpořila můj návrh, který odpočty zachoval.

Do roku 2021 přeji všem pevné zdraví, méně restrikcí a návrat do normálního fungování.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama