Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.01.2021 6:32:00

Práva občanů EU, žijících ve Velké Británii, zůstanou zachována

Práva občanů EU, žijících ve Velké Británii, zůstanou zachována

Britští poslanci ve středu ve druhém čtení jasnou většinou schválili vyjednanou dohodu s Evropskou unií o pobrexitových vztazích.

 Podle BBC ji podpořilo 521 členů Dolní sněmovny oproti 73 zákonodárcům, kteří byli proti. Nyní má o dokumentu debatovat a hlasovat Sněmovna lordů.

Po schválení v horní komoře jej ještě musí podepsat královna Alžběta II. Dohoda má 1240 stran hlavního textu a dalších 800 stran příloh. Už dopoledne ji v Bruselu podepsali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel. V České televizi se k dohodě o budoucích vztazích Evropské unie a Velké Británie vyjádřila naše europoslankyně za KSČM Kateřina Konečná.

"Jsem ráda, že zůstanou zachována práva občanů Evropské unie žijících ve Velké Británii, tedy i Čechů. Pozitivní je také, že si mezi sebou nezačneme zavádět cla, které by u některého zboží mohlo znamenat až třeba 40tiprocentní navýšení ceny. Nejsem ale ráda, že jsme se nedohodli v otázce studijích pobytů mladých studentů v rámci výměnného vzdělávacího programu Erasmus+. Studijní pobyty v Británii byly mezi našimi studenty velice oblíbené," řekla.

Záznam rozhovoru najdete na FB KSČM ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama