MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.01.2021 21:50:00

Novela krizového zákona je v nynější podobě nepřijatelná

Novela krizového zákona je v nynější podobě nepřijatelná

Komentář na facebookovém profilu k dnešnímu jednání Senátu


Dnešní jednání pléna Senátu bylo především ve znamení debaty o vládní předloze novely krizového zákona. Při hlasování jsme téměř jednomyslně návrh zákona zamítli. Novela totiž obsahuje řadu problematických bodů. Dle návrhu by mohly být firmy za porušení vládních protikoronavirových opatření pokutovány až do výše 3 milionů. Vládní opatření ale byla přijímána v podstatě na každodenní bázi a s mnoha výjimkami. I přes značnou chaotičnost a nesrozumitelnost přijatých opatření by dle návrhu podnikatelům hrozilo udělení vysokých pokut, které mohou být pro řadu z nich likvidační. Návrh navíc podnikatelům vůbec nezaručuje žádné odškodnění či náhrady za omezení, která musí strpět. Proto je novela v nynější podobě nepřijatelná.

Po vetu Senátu je nyní na řadě opět Poslanecká sněmovna. Doufejme, že vládní koalice nepřistoupí na další nesmyslně tvrdá opatření dopadající na již tak těžce zkoušený podnikatelský sektor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama