prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2021 12:57:00

Očkovací strategie musí být ambicióznější

Očkovací strategie musí být ambicióznější

Komentář na facebookovém profilu k problémům s organizací očkování

 Na schůzce s ministrem jsme (znovu) upozornili na řadu problémů, které je nutné v souvislosti s očkovací strategií řešit. Bohužel, jedná se o důsledek toho, že se Česká republika začala připravovat pozdě a spousta věcí se tak musí řešit za pochodu.

Jisté ale je, že pokud chceme naočkovat do konce září šest milionů lidí, potřebujeme nejméně 70 velkokapacitních center. K tomu budeme potřebovat několik desítek či spíše stovek výjezdních týmů. Šest milionů lidí znamená 12 milionů očkovacích dávek (raději o něco víc) a i kdyby vše klapalo na 100 %, jsou to obrovské počty očkovaných denně a velmi složitá logistika, která je zcela jiná pro každou vakcínu.

Za opoziční Anticovid tým jsme nabídli a slíbili maximální pomoc a součinnost. Nemá smysl jen opakovat, že vše se mělo připravit dřív, validovat a otestovat, tak aby se vychytaly mouchy. Teď je třeba, aby registrace na očkování začala fungovat co nejdříve a byla jednoduchá a aby se očkování rozběhlo tak, že co nejdříve bude co nejvíce naočkovaných.

Klíčové je:

  • Aby se každý, kdo chce co nejjednodušším způsobem mohl registrovat na očkování v centrální databázi.
  • Aby se nezapomnělo na počítačově málo zdatné – tady je obrovská možnost pro vnuky, jak pomoci prarodičům - pojďte do toho!
  • Aby se tuto informaci dozvěděl praktický lékař a mohl hlídat, zda se na někoho z jeho pacientů, kteří jsou sami, nezapomnělo.

Chci, aby ministerstvo zdravotnictví co nejdříve zveřejnilo smlouvy s firmami z května/června 2020. V nich je uvedeno, kolik vakcín jsme si od které firmy rezervovali a jak jsme se dohodli na dodávkách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama