Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2021 12:18:00

Odpustíme podnikatelům poplatky za předzahrádky do konce března

Odpustíme podnikatelům poplatky za předzahrádky do konce března

Praha prodlouží podnikatelům možnost mít před svou provozovnu předzahrádky zcela zdarma, a to až do konce března tohoto roku.

Tímto rozhodnutím pokračuje snaha města o podporu podnikatelů v době koronavirové krize, za předzahrádky přitom nic provozovatelé restaurací neplatili již od dubna minulého roku, podobně jako za užívání veřejného prostranství v případě venkovního prodeje.

Nejen pražští podnikatelé se stále potýkají s obrovskými problémy v důsledku koronavirové krize a s ní spojených vládních opatření. Hlavní město se v minulém roce snažilo podnikatele podpořit mnoha způsoby, například vyhlášením programu COVID Praha, podporou kulturního průmyslu, snížením nebo odložením nájemného v městských objektech, ale také odpuštěním poplatků na užívání veřejného prostranství a zřízení předzahrádek. A právě odpuštění poplatku za předzahrádky se rozhodlo hlavní město prodloužit až do konce března tohoto roku. O dalším režimu placení v navazujícím období město dále povede diskuzi.

„Pro podnikatele se i nadále snažíme hledat cesty, jak jim ušetřit náklady na provoz jejich obchodů či restaurací. Původně měly být odpuštěny poplatky do konce minulého roku, vzhledem k situaci s koronavirem jsme se ale rozhodli, že tuto pomoc prodloužíme minimálně do konce března. Současná epidemická krize na podnikatele dopadá velice tvrdě a otevření restaurací je v tuto chvíli v nedohlednu, věřím proto, že upuštění poplatku ocení,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

„Prominutím nájemného za předzahrádky hlavní město ušetřilo pražským podnikatelům jen za loňský rok více jak sto milionů korun. Podpora pražské ekonomiky v době koronakrize je i v letošním roce jednou z našich hlavních priorit,“ doplňuje náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast financí a rozpočtu Pavel Vyhnánek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama