Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2021 1:25:00

Komunikace je úplně zoufalá

Komunikace je úplně zoufalá

Projev na 5. schůzi Senátu 27. ledna 2020 k návrhu usnesení Senátu k aktuální situaci v důsledku platných omezení v nouzovém stavu a celostátní očkovací strategii

 Děkuji, já jsem tu odpověď nedostala, takže přečtu dotaz potřetí. Proč byla zadána tvorba očkovacího systému 22. prosince, jak tvrdí koordinátor, poradce, expert, pan Dzurilla, a kdo ji zadal, zda vláda jako celek, nebo premiér jako šéf očkování?

A potom dovolte poznámku k tomu, jaké informace podáváte. Dovolte, abych citovala vaši Mgr. Barboru Peterovou, tiskovou mluvčí, vedoucí tiskového oddělení ministerstva zdravotnictví, dnes kolem druhé odpoledne posílá redaktorovi Františku Lutonskému tuto zprávu: „Vážený pane redaktore, vzhledem k aktuální situaci s počtem pacientů, kterým je třeba podat druhou dávku, a ke kráceným dodávkám očkovací látky od společnosti Pfizer bylo rozhodnuto, že v Praze a případně i v dalších krajích, které nemají dostatek očkovací látky, dojde k pozastavení očkování zájemců o očkování první dávkou.“ „Bylo rozhodnuto, že dojde k pozastavení,“ to je citace tiskové mluvčí. Pak je tady citována vaše odpověď.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný pro ČT24: „Já si nemyslím, že by ministerstvo doporučilo přerušit vakcinaci. Já si nemyslím, že by byl nedostatek vakcín v ČR tak velký, že by se mělo přerušit očkování. Jen upozorňujeme na to, že termínů je méně.“

Já tím chci říct, že komunikace je úplně zoufalá. Ptala jsem se vás na to, zda vy řídíte svou tiskovou mluvčí a vy jí dáváte tenhle podklad a ona ho rozesílá, nebo to dělá z nějakého svého zvláštního náhlého uvážení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama