Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2021 10:31:00

Jsme mezi šesti nejhoršími státy na planetě, pane Babiši

Jsme mezi šesti nejhoršími státy na planetě, pane Babiši

Komentář na facebookovém profilu ke covid-19 v České republice.

V důsledku koronavirové krize už v ČR umřelo minimálně 20 000 lidí. V počtu úmrtí na milion obyvatel jsme mezi šesti nejhoršími státy na planetě, dokonce i ta Itálie, kde koronavirus řádil loni na jaře, ještě v době, kdy neexistoval standardní postup, jak k nemocným přistupovat, je na tom v počtu obětí na milion obyvatel lépe.

Myslíte si, že u nás panuje konsenzus, že průběh epidemie je v Česku ve srovnání se zbytkem světa katastrofální, nebo se panu premiérovi daří držet linku, že nás zasáhla pohroma, se kterou se nedalo nic dělat?

Jsem z toho nešťastný, navzdory solidnímu zdravotnictví a celkem bohaté, vzdělané společnosti se nám "podařilo" stát se odstrašujícím příkladem země, která epidemii koronaviru totálně nezvládla. Nezbývá nám než se hecnout, vydržet to do podzimu a potom začít opravovat všechno, co je v naší veřejné správě rozbité.

Držme si palce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama