Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2021 21:40:00

Proti krysám a potkanům musíme postupovat společně

Proti krysám a potkanům musíme postupovat společně

Komentář na facebookovém profilu k přemnoženým hlodavcům v Olomouci.

Asi jste již tuto zprávu zaznamenali. některé městské části teď trápí přemnožení hlodavci. S kolegy jsem se byl v minulém týdnu přesvědčit, jak probíhá deratizace. Bohužel je tento problém stále aktuální a začíná se objevovat i v lokalitách, kde jsme se s ním dříve nesetkávali. Lze proto očekávat, že porostou i výdaje za deratizaci, důležitá je ale i prevence a osvěta. Někteří lidé totiž opakují stále stejné chyby. Takový dobře míněný úmysl nakrmit zbytky potravin volně žijící živočichy a ptactvo bohužel způsobí, že přiláká hlavně potkany. Vyhazování nespotřebovaných potravin mimo místa k tomu určená a také nedovírání popelnic a kontejnerů má bohužel svůj podíl na tom, že se dané místo stává oblíbeným i pro hlodavce A to nikdo z nás nechce. Poprosil jsem naše technické služby, aby se zaměřili na osvětu, jak předcházet těmto problémům. 

Je třeba také zmínit, že deratizace pouze v režii města dokáže potíže vyřešit jen z části. Musí se zapojit i vlastníci soukromých bytových domů. Na mnoha místech žijí potkani v objektech a na pozemcích soukromých vlastníků, kde na ně nemůžeme. Proto s těmito majiteli jednáme a snažíme se postupovat společně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama