MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2021 19:14:00

Pane premiére, už dost tohohle zmatku

Pane premiére, už dost tohohle zmatku

Komentář na facebookovém profilu k očkování.

Zkouším po vzoru pana premiéra vyčíst z kouzelné koule, jak to bude s očkováním u praktických lékařů. Nějak to ale nejde, jak asi správně tušíte.

Pane premiére, už dost tohohle zmatku a naprosto chaotického krizového řízení! Potřebujeme jasný plán na úrovni vlády, který budete dodržovat a na který se v krajích můžeme spolehnout. Potřebujeme důvěryhodné informace, podle kterých se můžeme řídit a které se nebudou měnit ze dne na den!

Vakcíny AstraZeneca, které jsou vhodné i pro očkování v ordinacích praktických lékařů, mají dorazit už 8. února, takže za 5 dní! S očkováním u praktických lékařů proto počítáme podle vládního plánu, stejně jako s ním počítají praktičtí lékaři. Takže my tady podle zadání a v souladu s oficiálními plánem (schváleným vládou) něco plánujeme, připravujeme se - a vy pak řeknete, že to není na pořadu dne a všechno je jinak?

Jak tedy bude přesně vypadat zapojení praktiků, nevíme. Zároveň kolují od pana premiéra protichůdné informace, jestli se lidé budou hlásit skrz Centrální rezervační systém, nebo ne. Při naplánovaném čtvrtečním jednání s panem ministrem Blatným, o které jsem požádal, proto budu chtít znát odpovědi na tyto otázky.

V Praze máme splněno vše, co můžeme. První kolo očkování v domovech seniorů se nám podařilo díky týmu radní Milena Johnová zdárně bez jakýchkoliv komplikací. Díky analýze z městské datové platformy golemio.cz víme, že v Praze bylo už naočkováno 28 tisíc seniorů věku 80+, což je více než polovina této populace v Praze.

Pro seniory, kteří potřebují pomoci s registrací k očkování jsme zařídili bezplatnou registrační a informační linku k očkování (800 160 166). Zprovoznili jsme web www.ockovani.praha.eu, kde jsou všechny informace přehledně na jednom místě včetně samostatné sekce s vyvrácenými fake news o očkování. Do dalšího kola počítáme se zapojením městských částí a praktických lékařů, tak aby očkování bylo dostupné i pro seniory s pohybovými obtížemi.

Jsem hrdý také na to, jak se daří spolupráce a zvládání krize v městech i krajích, ale už by konečně mohla začít smysluplně fungovat i vláda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama