Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2021 22:09:00

Spravedlivý systém by měl chtít každý politik

Spravedlivý systém by měl chtít každý politik

Komentář na facebookovém profilu k přípravě volební reformy

 My jsme nikdy s panem Rychetským nevedli jednání o jeho kandidatuře. Důrazně se proti tomuto tvrzení ohrazuji, ústavní stížnost našich senátorů vycházela z prostého přesvědčení, že tady nebylo zajištěno rovné volební právo.

V politice se mají věci dělat proto, že jsou správné, ne proto, že z toho něco máte. My s Piráty teď hnutí ANO šlapeme na paty, z toho nespravedlivého systému by naše koalice mohla paradoxně těžit. Přes to jsme za rozhodnutí Ústavního soudu rádi.

V úterý je jednání svolané ministrem vnitra Hamáčkem. My už nyní komunikujeme s předsedy ostatních stran tak, aby volební reforma byla prodiskutovaná v rámci širokého politického spektra. Spravedlivý systém by měl chtít každý politik, nepředpokládám proto, že bude takový problém najít společnou řeč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama