MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2021 19:35:00

Po dnešní parlamentní noci jsme se ocitli na mrtvém bodě

Po dnešní parlamentní noci jsme se ocitli na mrtvém bodě

Komentář na facebookovém profilu k nechválení prodloužení nouzového stavu


Po dnešní parlamentní noci jsme se kromě lockdownu také ocitli na mrtvém bodě. V situaci, kdy hrozí kolaps zdravotnictví a mnohým občanům půjde o život se vládní a sněmovní politická reprezentace nebyla schopna dohodnout a udat směr, jak vyjít z krize ven.

Současné prohloubení epidemické krize, kolabující nemocnice, jasně ukazují, jak nebezpečné je pro společnost, když se ješitný manipulátor neschopný kompromisu dostane do vedení země.

A. Babiš měl od jara příležitost ukázat, co vněm skutečně vězí. Je třeba přiznat, že se ocitl ve vážné, nezáviděníhodné situaci. Bohužel ji nezvládl. Všechno chtěl řídit, postupně se stával koordinátorem všeho. Když něco nevyšlo, svedl to na ostatní. Čekat, že za takových podmínek ho budou ostatní dále tolerovat, je vyjádření hluboké míry arogance a nepochopení své role.

V době krize musí jít ješitnost stranou. Lídr státnického formátu musí v krizových chvílích umět společnost spojit. Je na něm, aby přizval všechny ke společnému stolu, došel ke kompromisu a získal si podporu. Tohle však predátoři neumí. Vidí jen svůj cíl, sami sebe a konají bez ohledu na ostatní. Nikdy, nikdy neodstoupí. Nikdy nikomu nenaslouchají. V politice takové chování způsobuje dalekosáhlé následky. Prohlubuje krizi a rozděluje společnost. V extrémních případech začíná jít o život.

Domluvit se může být někdy těžké, patří to k životu. Konečnou odpovědnost však vždy nese velitel. Premiér zůstal bez podpory, opustili ho komunisté a nikoho jiného si na svou stranu nezískal.

Již dlouho nás vede do chaosu a zmaru. Krize jeho neschopnost jen s větší jasností vyjevila.

Premiér selhal, ztratil důvěru, odpovědnost za naši zemi je v každém z nás.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama