Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2021 20:33:00

Zvažte, jestli si opravdu nemůžete odpustit některé zbytné radovánky

Zvažte, jestli si opravdu nemůžete odpustit některé zbytné radovánky

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí sněmovny o neprodloužení nouzového stavu.

O koho jsme přišli?: počet úmrtí na čínský covid 19 se blíží 18 000 lidí. Rozprostřeno po republice to možná někomu přijde jako sice vysoké, ale ne dramatické. Jenže když to zkoncentrujete na jedno místo, tak už čísla vypadají jinak. Tak třeba brzo přijdeme o tři Ledče nad Sázavou (6 391 obyvatel), blížíme se vymření jednoho celého Berouna (19 496 obyvatel), možná za týden už přijdeme o Blansko (20 628 obyvatel) a asi se v budoucnosti nevyhneme ani vymřelému okresnímu městu Havlíčkův Brod (23 153 obyvatel). Prosím, myslete na to, když se budete rozhodovat, jestli dodržovat hygienická opatření, nebo, s prominutím kvákat o omezování svobody. Zvažte, jestli si opravdu nemůžete odpustit některé zbytné radovánky, které mohou vám, blízkým, nebo někomu zcela cizímu přinést tragédii. Vláda v současné krizi selhává na plné čáře, ale to ještě neznamená, že musí selhávat každý z vás.

Z Dvacatera KANu z loňského července:

- "je neetické přenášet svoje rizika na druhé"
- z definice svobody - "ke svobodě patří i svoboda dělat chyby, pokud jedinec škodí pouze sám sobě"
- z definice stříbrného pravidla podle Isokratése: "nečiň druhým, co nechceš, aby oni činili tobě"
- Pravidlo 7 -Osobní odpovědnost: "každý jedinec musí přijmout a naplňovat osobní  odpovědnost za sebe, svoje konání, svoji rodinu, ..."
- 14 - Pravidlo nepřípustnosti: "není přípustné, aby existoval jakýkoli rozdíl v dostupnosti kteréhokoli občana ke zdravotní péči. Každý občan má právo na stejný přístup k nejmodernější lékařské péči a léčbě, která je v té době dostupná na území našeho státu"

Loni před Vánocemi mi známý říkal, že lidé tohle Dvacatero asi moc nepochopí, k čemu je. Ve světle dnešní krize by už alespoň někteří mohli postupně pochopit. Bohužel, těch zatím 18 000 už šanci přemýšlet nemá. Vy ji ale máte!
Klidný víkend.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama