Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2021 10:07:00

Na pěstouny jsem nezapomněla

Na pěstouny jsem nezapomněla

Komentář na facebookovém profilu k návrhu navýšení odměny pro pěstouny

 Vím, že jich ubývá. Vím, že si zaslouží nejen naši úctu, respekt a obdiv, ale především adekvátní odměnu. Nahrazují dětem rodinu, a to je práce doslova k nezaplacení. Proto usiluji o navýšení odměny pro přechodné i dlouhodobé pěstouny.

V novele, která prošla na vládě, jsou jen drobná navýšení, a s tím opravdu nejsem spokojená! Odměnu pěstounů chceme navázat na násobky minimální mzdy. Například dlouhodobý pěstoun dvou dětí by měl při dnešní minimální mzdě odměnu 22 800 korun, zatímco teď má 18 000 korun, přechodný pěstoun 30 400 Kč, místo současných 20 000 korun.

Více peněz potřebují i doprovázející organizace a dětská krizová centra. Také chceme zavést nárok na příspěvek na úhradu potřeb dítěte při svěřenectví, což by byla další pomoc pro téměř čtyři tisíce dětí.

Teď už chybí jediné. Aby poslanci ve Sněmovně novelu i s pozměňovacími návrhy projednali a na ty zvýšené částky kývli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama