Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2021 16:08:22

Pohled mladých dospělých na bytovou problematiku

Pohled mladých dospělých na bytovou problematiku

Milí sousedé, s velkým zájmem jsem se minulý týden začetl do výsledků průzkumu agentury Median, která mapovala pohled mladých dospělých na problematiku dostupnosti bydlení🏠.

A jakkoli rozumím jejich frustraci ze současné nelehké situace, rád bych okomentoval dva důležité názory, které jsou u dotazovaných hojně zastoupeny.👉 Jako zcela mylná se ukazuje představa, že hlavní příčinou nedostupného bydlení jsou investiční nákupy nemovitostí, které zvyšují jejich cenu. Z dat realitního trhu totiž vyplývá, že drtivá většina prodávaných bytů je v současnosti kupována nikoli spekulanty, ale za účelem vlastního bydlení, případně rodiči pro své potomky.👉 Více než polovina respondentů se také domnívá, že by trh s byty měl regulovat stát. Souhlasím, že jistá korekce je třeba. Jsem nicméně přesvědčen, že tam, kde je to možné, bychom před umělými restrikcemi měli dát přednost přirozeným regulačním prvkům. Tuto roli, jak už jsem ostatně mnohokrát zmiňoval, může na trhu s bydlením sehrát robustní obecní bytový fond. Právě díky němu by důstojné a cenově příznivé bydlení bylo dostupné i mladým rodinám a lidem na prahu profesního života.Máte pocit, že to dnešní mladí mají se získáním bydlení těžší než předchozí generace❓Zvažujete, že byste svým dětem pořídili nemovitost❓Napište mi prosím svůj názor pod příspěvek do komentáře 👇👇👇.Reaguji na tento článek 👉 https://www.idnes.cz/.../bydleni-mladi-dospeli-pruzkum...?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama