Bc. Zuzana Kocumová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2021 5:34:00

Vedení města v otázce převodu družstevních podílů otočilo o 180°

Vedení města v otázce převodu družstevních podílů otočilo o 180°

Na poslední chvíli před jednáním zastupitelstva, doslova na stůl, předložil primátor J. Zámečník s radním M. Hronem ze SLK další variantu na převody městských podílů v družstvech.

 Tentokrát přesně v duchu původních smluv, tedy za 1 Kč, bez dalších podmínek.

"Změnu názoru klubu SLK vítáme. I když primátor najednou tvrdí, že převod bytů takto chtěli od počátku, tak až do dnešního dne spolu s M. Hronem stále říkali, že převod za jednu korunu není možný," říká Zuzana Kocumová. A připomíná, že na prvních jednáních bylo zastupitelům vyhrožováno soudem, pokud odsouhlasí převod podílů města za jiných než tržních podmínek.

"Proč vedení města změnilo názor, nevíme. Odvolávají se na rozsudek Nejvyššího soudu ve věci bytového družstva Na Výsluní z Neratovic z listopadu loňského roku. Nejvyšší soud v rozsudku rozbil mnoho argumentů, kvůli kterým vedení města převod majetku odmítalo. Soudci především konstatovali, že prodej za 1 Kč v souladu s původními smlouvami je skutečně prodejem a nikoliv „simulací prodeje“, kvůli které byl prodej za 1 Kč zpochybňován nejen v Neratovicích, ale i v Liberci a jinde," vysvětluje Jaromír Baxa.

Zastupitelstvo nakonec schválilo přípravu záměru převodu podílu podle této varianty. Nyní proběhnou jednání s ministerstvy a také s družstvy. Družstevníkům se nicméně otevřela velká šance na to, aby jim město svůj podíl převedlo za původnch podmínek.

Rozsudek Nejvyššího soudu je k dispozici zde: ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama