Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2021 11:33:00

My máme náš SÚKL, kterému věříme

My máme náš SÚKL, kterému věříme

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 5. března 2021 k průběhu očkování proti koronaviru

 Pane předsedo, vážená vládo, paní a pánové, přeji hezký dobrý den.

Já vám musím sdělit, že se nestává moc často, že by TOP 09, Starostové, ODS a ostatní pravice napomáhaly KSČM v prosazování jejích bodů. Tady musím kolegyni Helence Langšádlové prostřednictvím vás, pane předsedo, poděkovat, že prosazuje ten bod strategie očkování, který tady navrhla a který - děkuji vám - jste také odhlaSovali.

My považujeme doopravdy za zásadní, aby vedle těch věcí, které se tu i v projevu paní kolegyně Langšádlové, ale i v informaci pana ministra Blatného a v diskusi k tomu bodu projevovaly, aby byly v trvalém centru zájmu Poslanecké sněmovny a prostřednictvím Poslanecké sněmovny i médií, která velmi podrobně a objektivně informují o tom dění, aby se občané dozvídali, aby neměli pocit, že v tom není pořádek nebo že je v tom nějaké tápání.

Takže, aby bylo jasno, my jako KSČM bychom rádi tento bod projednávali na každé schůzi Poslanecké sněmovny - v tom také s Helenkou Langšádlovou souhlasím - a aby obsahem bylo i to, aby se občanům, tedy každému rameni, dostala vakcína. Ten drobný rozdíl je v tom, že každá dávka vakcíny, která přijde včas do České republiky, pomůže urychlit konec toho nepřirozeného stavu, který zde i pro ekonomiku i pro společnost, ale zejména pro vzdělávání, pro školství a pro naše těžce zkoušené zdravotnictví je.

Myslím si, že pokud se vyjednává i jinde než u Astra Zeneca a dalších jak se říká renomovaných firem, tak to není proto, že bychom sváděli nějaký ideologický souboj, ale především proto, aby včas byly objednány dávky vakcíny, které mohou pomoci rychleji skončit tu situaci. Jsme samozřejmě pro to, aby vakcíny proběhly standardním schvalovacím procesem. Tady připomínám Lisabonskou smlouvu. Ta oblast není vázána na evropské právo, ta oblast je ryze národním polem působnosti a my máme náš SÚKL, kterému věříme, takže ano, prvotně, tato záležitost, ale pakliže nebudou ty vakcíny alespoň předjednány, předobjednány, tak se může stát, že se na nás dostane až v době, kdy to už nebude třeba aktuální a zbytečně se bude prodlužovat ta situace, kdy se vakcinace místo zrychlování bude zpomalovat.

Takže přátelé, kolegyně, kolegové, prosím, abychom tady - mám alternativní návrh - dnes pokračovali v tom bodu, o kterém je řeč, ale ne pevně na desátou, ale jako první bod po třetích čteních.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama