JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2021 23:02:00

Ptáme se, proč pan ministr a popřípadě SÚKL neplní, co plnit má

Ptáme se, proč pan ministr a popřípadě SÚKL neplní, co plnit má

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 10. března 2021 k informaci vlády ke strategii očkování, dostupných vakcínách a jejich dostatečnosti

 Vážení páni kolegové z Pirátské strany,

kteří jste vystupovali teď přede mnou v reakci na paní kolegyni Aulickou Jírovcovou, já chápu vaši rusofobii a že vám činí (?) špunty v uších, ale zkuste si znovu přečíst, co paní kolegyně řekla. Ona neřekla, že tady chceme ruskou vakcínu Sputnik V bez nějaké certifikace, ale ptáme se, proč pan ministr a popřípadě SÚKL nedělá nic takového, aby mohl SÚKL plnit to, co plnit má. A vy stále čekáte a stále se vymlouváte na EMA. To je krásné, vy se vymlouváte, vy se vymlouváte, vy se vymlouváte, ale je tady prostě část společnosti - a to prostě nezapřete - která prostě tu ruskou vakcínu Sputnik chce, nechala by se očkovat. A je to napříč, to není jenom o tom, že to jsou voliči KSČM, SPD nebo kohokoliv jiného. Je to prostě určitá generace lidí a určitá skupina lidí, kteří prostě říkají "my bychom si ten Sputnik vzali a nechali se očkovat, protože tomu důvěřujeme".

Jestli čtete některá média, která mluví o proočkovanosti v Rusku, 2 - 3 % a že nejsou schopni ani vyrábět, tak mi vysvětlete, jak je možné, že už mají - a teď já nevím, tady pan kolega Kobza nějakou informaci dával - já nevím, možná 20, možná 30 států, se kterými mají smlouvy a objem dodávek v číslech přesahujících miliardy.

Tak jestli to je tak špatná vakcína, tak proč se tím ti lidé nechávají očkovat? My jenom říkáme a myslím, že to kolegyně řekla a jestli tomu nevěříte, tak si to znovu přečtěte, že chceme, aby konečně tahle vláda začala něco dělat, včetně pana ministra, a pokud ne, tak ať prostě odejdou, ať prostě odejdou a nechají tam někoho jiného, kdo pro tu vládu bude chtít dělat. Včetně pana ministra, včetně ředitelky SÚKL a myslím, že to řekl pan prezident dostatečně jasně.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama