Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2021 9:15:00

Cyklotrasa rekonstrukci už nutně potřebovala

Cyklotrasa rekonstrukci už nutně potřebovala

Lesní cestu U Hájenky a dva mosty v Litovelském Pomoraví promění velké opravy. Radní už vybrali dodavatelskou firmu. Stavět se může začít už letos v létě.

„Předmětem veřejné zakázky je oprava druhé části lesní cesty U Hájenky, která navazuje na úsek, rekonstruovaný v roce 2019. Kromě opravy samotné cesty, vybudování sjezdů na ostatní lesní komunikace a propustků pro odvod vody, bude zahrnovat i opravu dvou mostů v této trase,“ popsal stavební práce investiční náměstek primátora Martin Major. Rekonstrukce 750 metrů dlouhého úseku od Mostu přes Cholinku až po Loveckou chatu přijde na 8 milionů korun.

„Po dokončení bude mít komunikace kompletně nový asfaltobetonový povrch a dostane nové konstrukční vrstvy a stabilní podloží, což je podstatné jak pro hospodaření, tak  zejména pro pohyb těžké techniky v listnatých porostech, kde se potýkáme s nekrózou jasanů,“ objasnil ředitel Lesů města Olomouce David Janásek.. K zajištění předepsané únosnosti budou proto sloužit i monolitické 3D geomříže s výztužnou funkcí. „Po tomto úseku lesní cesty je vyznačena také cyklotrasa a je tak hojně využívána návštěvníky lesa i ke sportovním a volnočasovým aktivitám. Rekonstrukci už nutně potřebovala,“ vyzdvihl primátor Mirek Žbánek.

Lesní cesta U Hájenky se nachází v CHKO Litovelské Pomoraví v katastrálním území obce Horka nad Moravou. Protože se stavební práce budou odehrávat v CHKO Litovelské Pomoraví, kde městské lesy na svém majetku hospodaří, musí stavební firma dodržet podmínky stanovené Správou CHKO. „Realizace je možná v období od poloviny letošního července do konce února následujícího roku, s výjimkou realizace prací na spodní části nosné mostní konstrukce u mostu přes Cholinku, která je možná pouze v období od září do konce února,“ vysvětlil náměstek Major.

Rekonstrukci 800 metrů dlouhého úseku první části lesní cesty U Hájenky od Tří mostů až po Loveckou chatu se městu podařilo dokončit v roce 2019. Ve stejném roce prošel opravou i téměř dvoukilometrový úsek lesní cesty Huzovská a další vekou investicí byla kompletní rekonstrukce mostu u obce Březové. Veškeré investice do majetku v městských lesích probíhají průběžně na základě pasportu lesních cest a mostních objektů. Podle něj se stanovují priority na další období.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama